Als u een bedrijf wilt starten of gewoon een website wilt bouwen, heeft u een domeinnaam nodig. Een domeinnaam moet uniek zijn en er zijn kosten aan verbonden.

Als u een bedrijf wilt starten of gewoon een website wilt bouwen, heeft u een domeinnaam nodig. Een domeinnaam moet uniek zijn en er zijn kosten aan verbonden.

Wat is een domein?

Een domeinnaam is een naam, zonder spaties, die eindigd met een extentie, bijvoorbeeld: .nl, .be of .com. Een domeinnaam koppelt de naam aan de server waar uw website gehost wordt.

Domeinnaam checken

Om een domeinnaam te registreren moet deze wel beschikbaar zijn, u kunt die beschikbaarheid hier checken.

U kunt er ook voor kiezen om een vrijgekomen domeinnaam te registeren, deze zijn ooit geregistreerd geweest maar niet door de domeinnaamhouder verlengt. Hiermee heeft u het voordeel dat deze vaak al een geschiedenis hebben met daarbij horende backlinks.

Domeinnaam registereren

Heeft u een mooie domeinnaam gevonden wilt deze registreren? dan moet u deze bestellen bij een "registrar", een grote en prijsvriendelijke registrar is TransIP

Wat zijn HTTP status codes?

HTTP-statuscodes zijn een essentieel onderdeel van het internet. Ze informeren de gebruiker over de status van een website en bepalen hoe hun browser met een bepaalde pagina omgaat.

Wat is DNSSEC?

Het Domain Name System (DNS) is een cruciaal onderdeel van het internet. Het is verantwoordelijk voor het omzetten van mensvriendelijke domeinnamen, zoals domein360.nl, naar IP-adressen die computers gebruiken om met elkaar te communiceren.

Waarom heb ik een domeinnaam nodig?

"Waarom heb ik een domeinnaam nodig?". Deze gids gaat over het belang van een domeinnaam, wat het is, en waarom je er een nodig hebt als je een succesvolle website wilt beginnen.