Wat betekent het als een domeinnaam in quarantaine zit? en wat kan je er aan doen.

Als een .nl domeinnaam niet velengt wordt, en iemand er dus geen behoefte meer aan heeft, wordt deze in quarantaine geplaatst. In deze periode van 40 dagen is de domeinnaam niet meer actief maar ook niet beschikbaar voor een nieuwe regsitratie.

Wat betkent dit precies?

Feitelijk betekent dit dat deze enkel door de oorspronkelijke domeinnaamhouder weer geregistreerd kan worden. Bekijk hier een lijst van domeinnaam die op dit moment in quearantaine zitten. Dit is handig voor als een domeinnaam per ongeluk is opgezegd, zonder dat deze direct door een andere "gekaapt" is. Hierdoor heb je nog de tijd om een van een menselijke fout te herstellen.

Hoe kan ik mijn .nl domeinnaam uit quarantaine halen?

U kunt de procedure via een willekeurige gegistrar starten. Zij gaan dan samen met SIDN controleren of u de rechtmatige aanvrager bent geweest om u toestemming te geven om de domeinnaam uit quearantaine te halen. Deze procedure is helaas niet gratis, neem voor de actuele kosten contact op met uw registrar.

Automatisch uit quarantaine

Als u niets doet, dan komt de domeinnaam vanzelf weer beschikbaar voor registratie, klik hier voor een lijst met vrijgekomen domeinnamen. Goede domeinnamen zijn ook vaak weer snel weg, dus wees er snel bij. Klik hier voor meer informatie over hoe u een domeinnaam kunt registreren.

Wat is security.txt?

Security.txt is een bestand dat websites gebruiken om hun beveiligingsbeleid en contactgegevens voor beveiligingsonderzoekers te publiceren. Het bestand is bedoeld om beveiligingsonderzoekers te helpen bij het melden van veiligheidsproblemen.

Wat is een robots.txt en hoe werkt het?

Het robots.txt bestand bevat instructies voor robots die vertellen welke websites wel en niet toegankelijk zijn. Robots.txt-bestanden zijn het meest relevant voor crawlers van zoekmachines zoals Google.

Wat zijn HTTP status codes?

HTTP-statuscodes zijn een essentieel onderdeel van het internet. Ze informeren de gebruiker over de status van een website en bepalen hoe hun browser met een bepaalde pagina omgaat.