Wat is een goede domeinnaam?
Een goede domeinnaam vinden is niet gemakkelijk. Waar moet je op letten en wat is nou eigenlijk belangrijk?
Een goede domeinnaam vinden is niet makkelijk, helemaal omdat er al vele in gebruik zijn. Toch proberen we u een beetje te helpen met uw zoektocht.
Wat is een goede domeinnaam?
Een goede domeinnaam moet voor mensen makkelijk te onthouden zijn, het liefst zonder vreemde tekens, en het belangrijkste is dat de domeinnaam relevant is.
Kies een top level domain
Domeinnamen kennen vele verschillende extenties, ookwel TLD's. Zo hebben we de bekende .nl, .com, .net maar tegenwoordig zijn er vele nieuwe zoals .software, .network of .amsterdam.
Denk hierbij goed na want misschien is een domeinnaam met een exotische extentie nog vrij, het kan voor gebruikers lastig zijn deze TLD te onthouden.
Kies een verlopen domeinnaam
Veel domeinen zijn geregistreerd geweest maar niet langer in gebruik, en zijn weer vrijgegeven om te registreren. Het voordeel wat kan bestaan is dat deze domeinnamen a zogenoemde backlinks hebben van vroeger, en u dus een voorsprong kunt krijgen op LinkBuilding. U kunt ook zien welke domeinen binnenkort uit quarantaine komen.
Registreren
Als u een vrije domeinnaam heeft gevonden moet u deze nog registreren zodat niemand anders met uw mooie domeinnaam aan de haal gaat. Dit registreren gaar via zogenomde registrars, een bekende hiervoor is TransIP
Andere blogs
Waarom heb ik een domeinnaam nodig?
"Waarom heb ik een domeinnaam nodig?". Deze gids gaat over het belang van een domeinnaam, wat het is, en waarom je er een nodig hebt als je een succesvolle website wilt beginnen.
Wat is DNSSEC?
Het Domain Name System (DNS) is een cruciaal onderdeel van het internet. Het is verantwoordelijk voor het omzetten van mensvriendelijke domeinnamen, zoals domein360.nl, naar IP-adressen die computers gebruiken om met elkaar te communiceren.
Wat zijn HTTP status codes?
HTTP-statuscodes zijn een essentieel onderdeel van het internet. Ze informeren de gebruiker over de status van een website en bepalen hoe hun browser met een bepaalde pagina omgaat.