Security.txt is een bestand dat websites gebruiken om hun beveiligingsbeleid en contactgegevens voor beveiligingsonderzoekers te publiceren. Het bestand is bedoeld om beveiligingsonderzoekers te helpen bij het melden van veiligheidsproblemen.
Hoe werkt het?

Security.txt is een simpel tekstbestand dat bestaat uit een aantal opdrachten die websites kunnen gebruiken om onderzoekers informatie te geven over hoe ze veiligheidsincidenten kunnen melden. De opdrachten kunnen bijvoorbeeld informatie geven over contactgegevens voor beveiligingstaken, een beleid voor het melden van beveiligingsproblemen, of een URL waar onderzoekers informatie kunnen vinden over de beveiligingsaanpak van een website.

Waarom is het belangrijk?

Het hebben van een security.txt-bestand is belangrijk omdat het beveiligingsonderzoekers helpt om veiligheidsproblemen op een website te melden. Het bestand biedt een gestructureerde manier om te communiceren met onderzoekers, waardoor het melden van beveiligingsproblemen voor iedereen eenvoudiger wordt. Het bestand helpt ook bij het verminderen van onbedoelde gevolgen zoals het lekken van beveiligingsinformatie die niet bedoeld is voor openbaarmaking.

Hoe zet je security.txt op?

Het instellen van een security.txt-bestand is eenvoudig. Allereerst moet de websitebeheerder het bestand maken en uploaden naar de hoofdmap van de website. Het bestand moet vervolgens toegankelijk zijn via het web. Als laatste moet de websitebeheerder de URL naar het bestand publiceren, zodat het beveiligingsonderzoekers makkelijk kunnen vinden.

Security.txt is een nuttig hulpmiddel voor websitebeheerders om hun beveiligingsbeleid en contactgegevens voor beveiligingsonderzoekers te publiceren. Het bestand biedt een gestructureerde manier om met onderzoekers te communiceren, waardoor het melden van beveiligingsproblemen voor iedereen eenvoudiger wordt. Het instellen van een security.txt-bestand is eenvoudig en kan helpen bij het verminderen van onbedoelde gevolgen.

Waarom heb ik een domeinnaam nodig?

"Waarom heb ik een domeinnaam nodig?". Deze gids gaat over het belang van een domeinnaam, wat het is, en waarom je er een nodig hebt als je een succesvolle website wilt beginnen.

Wat is een goede domeinnaam?

Een goede domeinnaam vinden is niet gemakkelijk. Waar moet je op letten en wat is nou eigenlijk belangrijk?

Wat is een robots.txt en hoe werkt het?

Het robots.txt bestand bevat instructies voor robots die vertellen welke websites wel en niet toegankelijk zijn. Robots.txt-bestanden zijn het meest relevant voor crawlers van zoekmachines zoals Google.